rolnictwo ekologiczne mocne i slabe strony
Lis 27
Dobre, złe Węglowodany Węglowodany i jak można odróżnić
Amerykański Departament Rolnictwa (USDA) stworzył piramidę żywności w celu poprawy nawyków żywieniowych i zdrowia wszystkich Amerykanów. Piramida składa węglowodanów najważniejszą grupę żywności, sugerując 6 do 11 porcji chleba, kaszy, ryżu i makaronu. W rezultacie, ludzie ograniczyli spożycie mięsa, sera i jajek i zaczął ładować do góry na chleb, makaron, i ryż. Ale czy to czyni nas zdrowsze? Odpowiedź jest oczywista – nie .
Dlatego wielu ekspertów żywieniowych powiedzieć, że nadmierne węglowodany nie są tak zdrowe, jak USDA musiałby nam wierzyć, lub przynajmniej, że nie wszystkie węglowodany są dobre dla ciebie. Jest to widoczne gołym okiem. Coraz więcej ludzi zaczyna nadwagę, w tym nawet dzieci. Szacuje się, że do roku 2030, 9 na 10 osób będzie otyłe. Z drugiej strony, wysokie białko dieta niskowęglowodanowa pokazał, że można poprawić swoją talię i zmniejszyć ryzyko sercowo-naczyniowe po prostu poprzez zmniejszenie ilości węglowodanów, które można jeść.

Więc są węglowodany dobre czy złe? Both.Some węglowodanów może doprowadzić do tłuszczu i zwiększa ryzyko serca disease.Yet inne węglowodany są zdrowe, gdyż zmniejszają ryzyko chorób serca, są dobrym źródłem witamin i minerałów, a oni pomogą Ci schudnąć. Widać, istnieją różne rodzaje węglowodanów tam. Dlatego błędem jest lump je wszystkie razem, podobnie jak piramida żywności robi. Niektóre z nich są na pewno dobre dla ciebie i innych, należy trzymać z dala od.
Łatwo jest powiedzieć dobre od złych węglowodanów. Większość proste węglowodany są złe, a najbardziej złożone węglowodany są dobre. Wszystkie węglowodany są wykonane z małych cegiełek. Są to tak zwane proste cukry. Jest to nazwa czysto chemiczny i nie ma nic wspólnego z tym, jak smakują, chociaż niektóre z nich stało się słodkie.
Artykuł dzięki: